Временска прогноза за градот Битола дневната ќе биде од -3 до +1°C -Делумно облачно

Недела, Ноември 26, 2023
Сонцето:  Изгрејсонце 06:35, Зајдисонце 16:09.
Месечината:  Изгревање на Месечината 15:19, Заоѓање на Месечината 05:27, Месечна фаза: растечка Месечина растечка Месечина
 Геомагнетно поле: мала бура
 Ултравиолетови индекс: 2,1 (низок)
утроод 07:00 до 12:00Делумно облачно -30 °CДелумно облачно

северозападен

Ветер: нежен бризсеверозападен, брзина 11-14 км/ч
Ветрови налети: 32 км/ч
Релативна влажност: 57-81%
Облачност: 100%
Атмосферски притисок: 927-932 хПа
Прегледност: 95-100%

денод 12:01 до 18:00Делумно облачно -3+1 °CДелумно облачно

северозападен

Ветер: нежен бризсеверозападен, брзина 7-18 км/ч
Ветрови налети:40 км/ч
Релативна влажност: 49-67%
Облачност: 32%
Атмосферски притисок: 933-937 хПа
Прегледност: 100%

вечерод 18:01 до 00:00Јасно -5-4 °CЈасно

северозападен

Ветер: лесен бризсеверозападен, брзина км/ч
Ветрови налети: 22 км/ч
Релативна влажност: 69-82%
Облачност: 7%
Атмосферски притисок: 939-941 хПа
Прегледност: 100%