Временска прогноза во градот Битола, дневната ќе биде од +8 до +11°C -Јасно

Четврток, Декември 28, 2023
Сонцето:  Изгрејсонце 06:59, Зајдисонце 16:14.
Месечината:  Изгревање на Месечината 17:23, Заоѓање на Месечината 08:27, Месечна фаза: исчезнат Месечина исчезнат Месечина
 Геомагнетно поле: активно
 Ултравиолетови индекс: 1,9 (низок)
утроод 07:00 до 12:00Јасно +2+8 °CЈасно

западен

Ветер: лесен воздухзападен, брзина км/ч
Ветрови налети: км/ч
Релативна влажност: 71-84%
Облачност: 17%
Атмосферски притисок: 955-956 хПа
Прегледност: 100%

денод 12:01 до 18:00Јасно +8+11 °CЈасно

северен

Ветер: лесен бризсеверен, брзина 4-7 км/ч
Релативна влажност: 59-70%
Облачност: 0%
Атмосферски притисок: 952-955 хПа
Прегледност: 100%

вечерод 18:01 до 00:00Јасно +5+8 °CЈасно

северен

Ветер: лесен бризсеверен, брзина км/ч
Ветрови налети: 11 км/ч
Релативна влажност: 73-82%
Облачност: 42%
Атмосферски притисок: 952-953 хПа
Прегледност: 100%