Временска прогноза во градот Битола, дневната температура ќе биде од +9 до +12°C

Понеделник, Ноември 20, 2023
Сонцето:  Изгрејсонце 06:28, Зајдисонце 16:13.
Месечината:  Изгревање на Месечината 12:45, Заоѓање на Месечината 23:18, Месечна фаза: прва четвртина прва четвртина
 Геомагнетно поле: активно
 Ултравиолетови индекс: 2,3 (низок)
утроод 06:00 до 12:00Јасно +2+10 °CЈасно

јужен

Ветер: лесен воздухјужен, брзина км/ч
Ветрови налети: 18 км/ч
Релативна влажност: 50-75%
Облачност: 27%
Атмосферски притисок: 944 хПа
Прегледност: 100%

денод 12:01 до 18:00Јасно +9+12 °CЈасно

северен

Ветер: лесен воздухсеверен, брзина км/ч
Ветрови налети: 18 км/ч
Релативна влажност: 48-67%
Облачност: 0%
Атмосферски притисок: 943 хПа
Прегледност: 100%

вечерод 18:01 до 00:00Променливо облачно +5+8 °CПроменливо облачно

северен

Ветер: лесен воздухсеверен, брзина км/ч
Ветрови налети: 11 км/ч
Релативна влажност: 73-85%
Облачност: 92%
Атмосферски притисок: 943-944 хПа
Прегледност: 100%