Временска прогноза во градот Битола, дневната температура ќе биде од +19 до +21°C

Петок, Април 12, 2024
Сонцето:  Изгрејсонце 06:00, Зајдисонце 19:12.
Месечината:  Изгревање на Месечината 08:01, Заоѓање на Месечината –:–, Месечна фаза: растечка Месечина растечка Месечина
 Геомагнетно поле: нестабилно
 Ултравиолетови индекс: 6,5 (висок)
ноќод 00:01 до 06:00Јасно +9+13 °CЈасно

североисточен

Ветер: лесен бризсевероисточен, брзина 4-7 км/ч
Ветрови налети: 14 км/ч
Релативна влажност: 58-71%
Облачност: 7%
Атмосферски притисок: 952-953 хПа
Прегледност: 100%

утроод 06:01 до 12:00Јасно +9+18 °CЈасно

северен

Ветер: лесен бризсеверен, брзина 4-11 км/ч
Ветрови налети: 29 км/ч
Релативна влажност: 40-74%
Облачност: 8%
Атмосферски притисок: 953-956 хПа
Прегледност: 100%

денод 12:01 до 18:00Променливо облачно +19+21 °CПроменливо облачно

североисточен

Ветер: нежен бризсевероисточен, брзина 11-18 км/ч
Ветрови налети: 36 км/ч
Релативна влажност: 29-37%
Облачност: 26%
Атмосферски притисок: 953-955 хПа
Прегледност: 100%

вечерод 18:01 до 00:00Јасно +14+20 °CЈасно

северен

Ветер: лесен бризсеверен, брзина 4-11 км/ч
Ветрови налети: 29 км/ч
Релативна влажност: 33-69%
Облачност: 36%
Атмосферски притисок: 953 хПа
Прегледност: 100%