Временска прогноза во градот Битола, дневната од +11 до +12°С -Облачно

Сабота, Февруари 24, 2024
Сонцето:  Изгрејсонце 06:18, Зајдисонце 17:19.
Месечината:  Изгревање на Месечината 17:18, Заоѓање на Месечината 06:31, Месечна фаза: полна Месечина полна Месечина
 Геомагнетно поле: тивко
 Ултравиолетови индекс: 1,6 (низок)
ноќод 00:01 до 06:00Многу облачно +7+8 °CМногу облачно

јужен

Ветер: лесен бризјужен, брзина 11 км/ч
Ветрови налети: 29 км/ч
Релативна влажност: 75-78%
Облачност: 97%
Атмосферски притисок: 943 хПа
Прегледност: 100%

утроод 06:01 до 12:00Многу облачно +7+12 °CМногу облачно

јужен

Ветер: нежен бризјужен, брзина 11-14 км/ч
Ветрови налети:40 км/ч
Релативна влажност: 61-78%
Облачност: 100%
Атмосферски притисок: 943-944 хПа
Прегледност: 96-100%

денод 12:01 до 18:00Многу облачно +11+12 °CМногу облачно

јужен

Ветер: нежен бризјужен, брзина 11-18 км/ч
Ветрови налети:43 км/ч
Релативна влажност: 59-68%
Облачност: 100%
Атмосферски притисок: 944 хПа
Прегледност: 100%

вечерод 18:01 до 00:00Многу облачно +8+10 °CМногу облачно

јужен

Ветер: лесен бризјужен, брзина 7-11 км/ч
Ветрови налети: 29 км/ч
Релативна влажност: 70-77%
Облачност: 100%
Атмосферски притисок: 944-945 хПа
Прегледност: 100%