Временска прогноза во градот Битола, дневната од +10 до +11°C со кратки дождови

Четврток, Февруари 29, 2024
Сонцето:  Изгрејсонце 06:10, Зајдисонце 17:25.
Месечината:  Изгревање на Месечината 22:23, Заоѓање на Месечината 08:08, Месечна фаза: исчезнат Месечина исчезнат Месечина
 Геомагнетно поле: нестабилно
 Ултравиолетови индекс: 0,5 (низок)
утроод 07:00 до 12:00Кратки дождови +8+10 °CКратки дождови

источен

Ветер: лесен бризисточен, брзина 4-7 км/ч
Ветрови налети: 25 км/ч
Релативна влажност: 88-95%
Облачност: 100%
Атмосферски притисок: 947 хПа
Атмосферски врнежи: 0,3 мм
Прегледност: 21-33%

денод 12:01 до 18:00Кратки дождови +10+11 °CКратки дождови

југоисточен

Ветер: нежен бризјугоисточен, брзина 7-14 км/ч
Ветрови налети: 36 км/ч
Релативна влажност: 80-84%
Облачност: 100%
Атмосферски притисок: 944-945 хПа
Атмосферски врнежи: 0,7 мм
Прегледност: 19-36%

вечерод 18:01 до 00:00Дожд +8+10 °CДожд

југоисточен

Ветер: лесен бризјугоисточен, брзина 4-11 км/ч
Ветрови налети: 25 км/ч
Релативна влажност: 85-93%
Облачност: 100%
Атмосферски притисок: 943-944 хПа
Атмосферски врнежи:4,1 мм
Прегледност: 12-38%