Временска прогноза во градот Битола, дневната ќе биде од +9 до +13°C -Јасно

Вторник, Декември 26, 2023
Сонцето:  Изгрејсонце 06:58, Зајдисонце 16:12.
Месечината:  Изгревање на Месечината 15:23, Заоѓање на Месечината 06:42, Месечна фаза: растечка Месечина растечка Месечина
 Геомагнетно поле: тивко
 Ултравиолетови индекс: 1,8 (низок)
утроод 06:00 до 12:00Јасно +4+11 °CЈасно

северен

Ветер: лесен воздухсеверен, брзина км/ч
Ветрови налети: 11 км/ч
Релативна влажност: 51-67%
Облачност: 2%
Атмосферски притисок: 947-948 хПа
Прегледност: 100%

денод 12:01 до 18:00Јасно +9+13 °CЈасно

југозападен

Ветер: лесен бризјугозападен, брзина 4-7 км/ч
Ветрови налети: 11 км/ч
Релативна влажност: 45-57%
Облачност: 0%
Атмосферски притисок: 945-947 хПа
Прегледност: 100%

вечерод 18:01 до 00:00Јасно +5+8 °CЈасно

северен

Ветер: лесен бризсеверен, брзина км/ч
Ветрови налети: 14 км/ч
Релативна влажност: 63-78%
Облачност: 0%
Атмосферски притисок: 947 хПа
Прегледност: 100%