Временска прогноза во градот Битола, дневната ќе биде од +9 до +12°C -Јасно

Недела, Декември 24, 2023
Сонцето:  Изгрејсонце 06:57, Зајдисонце 16:11.
Месечината:  Изгревање на Месечината 13:53, Заоѓање на Месечината 04:26, Месечна фаза: растечка Месечина растечка Месечина
 Геомагнетно поле: тивко
 Ултравиолетови индекс: 1,8 (низок)
утроод 08:00 до 12:00Јасно +3+10 °CЈасно

југоисточен

Ветер: лесен бризјугоисточен, брзина 4-7 км/ч
Ветрови налети: 22 км/ч
Релативна влажност: 64-89%
Облачност: 65%
Атмосферски притисок: 943-944 хПа
Прегледност: 100%

денод 12:01 до 18:00Јасно +9+12 °CЈасно

јужен

Ветер: лесен бризјужен, брзина км/ч
Ветрови налети: 22 км/ч
Релативна влажност: 55-72%
Облачност: 0%
Атмосферски притисок: 943-944 хПа
Прегледност: 100%

вечерод 18:01 до 00:00Јасно +6+9 °CЈасно

источен

Ветер: лесен бризисточен, брзина км/ч
Ветрови налети: 22 км/ч
Релативна влажност: 74-75%
Облачност: 0%
Атмосферски притисок: 945 хПа
Прегледност: 100%