Временска прогноза во градот Битола, дневната ќе биде од +9 до +12°C -Јасно

Сабота, Февруари 17, 2024
Сонцето:  Изгрејсонце 06:28, Зајдисонце 17:10.
Месечината:  Изгревање на Месечината 10:31, Заоѓање на Месечината 01:19, Месечна фаза: прва четвртина прва четвртина
 Геомагнетно поле: нестабилно
 Ултравиолетови индекс: 2,7 (низок)
ноќод 05:00 до 06:00Јасно +1+3 °CЈасно

североисточен

Ветер: лесен воздухсевероисточен, брзина км/ч
Ветрови налети: км/ч
Релативна влажност: 70-72%
Облачност: 0%
Атмосферски притисок: 949-951 хПа
Прегледност: 100%

утроод 06:01 до 12:00Јасно +1+9 °CЈасно

северен

Ветер: лесен воздухсеверен, брзина км/ч
Ветрови налети: км/ч
Релативна влажност: 50-76%
Облачност: 0%
Атмосферски притисок: 951-952 хПа
Прегледност: 100%

денод 12:01 до 18:00Јасно +9+12 °CЈасно

северен

Ветер: лесен бризсеверен, брзина 4-7 км/ч
Ветрови налети: 14 км/ч
Релативна влажност: 42-53%
Облачност: 0%
Атмосферски притисок: 951-952 хПа
Прегледност: 100%

вечерод 18:01 до 00:00Јасно +5+8 °CЈасно

северен

Ветер: лесен воздухсеверен, брзина км/ч
Ветрови налети: 11 км/ч
Релативна влажност: 59-78%
Облачност: 0%
Атмосферски притисок: 952-955 хПа
Прегледност: 100%