Временска прогноза во градот Битола дневната ќе биде од +9 до +11°C -Облачно

Четврток, Ноември 30, 2023
Сонцето:  Изгрејсонце 06:39, Зајдисонце 16:07.
Месечината:  Изгревање на Месечината 18:35, Заоѓање на Месечината 09:49, Месечна фаза: исчезнат Месечина исчезнат Месечина
 Геомагнетно поле: мала бура
 Ултравиолетови индекс: 1,9 (низок)
утроод 07:00 до 12:00Облачно +3+9 °CОблачно

југоисточен

Ветер: лесен бризјугоисточен, брзина 4-7 км/ч
Ветрови налети: 18 км/ч
Релативна влажност: 71-85%
Облачност: 100%
Атмосферски притисок: 943-944 хПа
Прегледност: 100%

денод 12:01 до 18:00Многу облачно +9+11 °CМногу облачно

јужен

Ветер: лесен бризјужен, брзина 7-11 км/ч
Ветрови налети: 22 км/ч
Релативна влажност: 66-77%
Облачност: 100%
Атмосферски притисок: 943-944 хПа
Прегледност: 100%

вечерод 18:01 до 00:00Многу облачно +7+8 °CМногу облачно

југоисточен

Ветер: лесен бризјугоисточен, брзина 11 км/ч
Ветрови налети: 25 км/ч
Релативна влажност: 79-83%
Облачност: 100%
Атмосферски притисок: 943-944 хПа
Прегледност: 100%