Временска прогноза во градот Битола, дневната ќе биде од +9 до +11°C -Облачно

Петок, Јануари 5, 2024
Сонцето:  Изгрејсонце 07:00, Зајдисонце 16:20.
Месечината:  Изгревање на Месечината 00:38, Заоѓање на Месечината 11:40, Месечна фаза: последна четвртина последна четвртина
 Геомагнетно поле: тивко
 Ултравиолетови индекс: 1,5 (низок)
утроод 07:00 до 12:00Облачно +3+9 °CОблачно

југоисточен

Ветер: лесен бризјугоисточен, брзина 4-7 км/ч
Ветрови налети: 22 км/ч
Релативна влажност: 58-80%
Облачност: 100%
Атмосферски притисок: 944 хПа
Прегледност: 100%

денод 12:01 до 18:00Облачно +9+11 °CОблачно

јужен

Ветер: лесен бризјужен, брзина 4-7 км/ч
Ветрови налети: 14 км/ч
Релативна влажност: 55-65%
Облачност: 100%
Атмосферски притисок: 943-944 хПа
Прегледност: 100%

вечерод 18:01 до 00:00Облачно +6+8 °CОблачно

јужен

Ветер: лесен бризјужен, брзина 4-7 км/ч
Ветрови налети: 14 км/ч
Релативна влажност: 60-65%
Облачност: 100%
Атмосферски притисок: 943-944 хПа
Прегледност: 100%