Временска прогноза во градот Битола, дневната ќе биде од +9 до +10°C со кратки дождови

Недела, Февруари 11, 2024
Сонцето:  Изгрејсонце 06:35, Зајдисонце 17:03.
Месечината:  Изгревање на Месечината 07:42, Заоѓање на Месечината 19:03, Месечна фаза: растечка Месечина растечка Месечина
 Геомагнетно поле: тивко
 Ултравиолетови индекс: 0,8 (низок)
утроод 07:00 до 12:00Кратки дождови +8+10 °CКратки дождови

југоисточен

Ветер: умерен бризјугоисточен, брзина 14-22 км/ч
Ветрови налети:54 км/ч
Релативна влажност: 68-74%
Облачност: 100%
Атмосферски притисок: 933-935 хПа
Атмосферски врнежи: 0,7 мм
Прегледност: 70-100%

денод 12:01 до 18:00Кратки дождови +9+10 °CКратки дождови

јужен

Ветер: свеж бризјужен, брзина 11-29 км/ч
Ветрови налети:72 км/ч
Релативна влажност: 68-84%
Облачност: 100%
Атмосферски притисок: 931-932 хПа
Атмосферски врнежи: 2,7 мм
Прегледност: 47-100%

вечерод 18:01 до 00:00Дожд +7+9 °CДожд

југозападен

Ветер: лесен бризјугозападен, брзина 7-11 км/ч
Ветрови налети: 36 км/ч
Релативна влажност: 80-88%
Облачност: 100%
Атмосферски притисок: 932 хПа
Атмосферски врнежи:6,3 мм
Прегледност: 69-100%