Временска прогноза во градот Битола, дневната ќе биде од +8 до +11°C -Облачно

Понеделник, Јануари 1, 2024
Сонцето:  Изгрејсонце 07:00, Зајдисонце 16:17.
Месечината:  Изгревање на Месечината 21:36, Заоѓање на Месечината 10:23, Месечна фаза: исчезнат Месечина исчезнат Месечина
 Геомагнетно поле: активно
 Ултравиолетови индекс: 1,7 (низок)
утроод 08:00 до 12:00Облачно +3+8 °CОблачно

југоисточен

Ветер: лесен бризјугоисточен, брзина км/ч
Ветрови налети: 18 км/ч
Релативна влажност: 75-88%
Облачност: 90%
Атмосферски притисок: 944 хПа
Прегледност: 100%

денод 12:01 до 18:00Облачно +8…+11 °CОблачно

јужен

Ветер: лесен бризјужен, брзина км/ч
Ветрови налети: 18 км/ч
Релативна влажност: 67-82%
Облачност: 95%
Атмосферски притисок: 943-944 хПа
Прегледност: 100%

вечерод 18:01 до 00:00Многу облачно +6+8 °CМногу облачно

јужен

Ветер: лесен бризјужен, брзина 4-7 км/ч
Ветрови налети: 18 км/ч
Релативна влажност: 84-86%
Облачност: 100%
Атмосферски притисок: 943-944 хПа
Прегледност: 100%