Временска прогноза во градот Битола, дневната ќе биде од +8 до +10°C -Облачно

Среда, Ноември 29, 2023
Сонцето:  Изгрејсонце 06:38, Зајдисонце 16:08.
Месечината:  Изгревање на Месечината 17:34, Заоѓање на Месечината 08:56, Месечна фаза: исчезнат Месечина исчезнат Месечина
 Геомагнетно поле: активно
 Ултравиолетови индекс: 0,7 (низок)
утроод 07:00 до 12:00Облачно +4+8 °CОблачно

јужен

Ветер: лесен бризјужен, брзина 4-7 км/ч
Ветрови налети: 32 км/ч
Релативна влажност: 71-85%
Облачност: 83%
Атмосферски притисок: 931-933 хПа
Прегледност: 54-91%

денод 12:01 до 18:00Облачно +8+10 °CОблачно

северозападен

Ветер: лесен воздухсеверозападен, брзина км/ч
Ветрови налети: 25 км/ч
Релативна влажност: 63-80%
Облачност: 75%
Атмосферски притисок: 933-936 хПа
Прегледност: 47-90%

вечерод 18:01 до 00:00Јасно +4+7 °CЈасно

северозападен

Ветер: лесен воздухсеверозападен, брзина км/ч
Ветрови налети: 18 км/ч
Релативна влажност: 81-84%
Облачност: 42%
Атмосферски притисок: 937-940 хПа
Прегледност: 40-57%