Временска прогноза во градот Битола, дневната ќе биде од +8 до +10°C -Облачно

Сабота, Јануари 6, 2024
Сонцето:  Изгрејсонце 07:00, Зајдисонце 16:21.
Месечината:  Изгревање на Месечината 01:42, Заоѓање на Месечината 12:04, Месечна фаза: последна четвртина последна четвртина
 Геомагнетно поле: тивко
 Ултравиолетови индекс: 0,8 (низок)
утроод 08:00 до 12:00Многу облачно +5+8 °CМногу облачно

југозападен

Ветер: лесен бризјугозападен, брзина км/ч
Ветрови налети: 22 км/ч
Релативна влажност: 72-79%
Облачност: 100%
Атмосферски притисок: 939-940 хПа
Прегледност: 100%

денод 12:01 до 18:00Многу облачно +8+10 °CМногу облачно

југоисточен

Ветер: лесен бризјугоисточен, брзина 7-11 км/ч
Ветрови налети: 25 км/ч
Релативна влажност: 63-78%
Облачност: 100%
Атмосферски притисок: 935-939 хПа
Прегледност: 100%

вечерод 18:01 до 00:00Кратки дождови +6+7 °CКратки дождови

јужен

Ветер: лесен бризјужен, брзина 4-7 км/ч
Ветрови налети: 25 км/ч
Релативна влажност: 84-93%
Облачност: 100%
Атмосферски притисок: 928-935 хПа
Атмосферски врнежи: 1,7 мм
Прегледност: 36-81%