Временска прогноза во градот Битола, дневната ќе биде од +7 до +9°C -Облачно

Сабота, Декември 30, 2023
Сонцето:  Изгрејсонце 06:59, Зајдисонце 16:15.
Месечината:  Изгревање на Месечината 19:33, Заоѓање на Месечината 09:36, Месечна фаза: исчезнат Месечина исчезнат Месечина
 Геомагнетно поле: нестабилно
 Ултравиолетови индекс: 1,4 (низок)
утроод 07:00 до 12:00Облачно +2+8 °CОблачно

источен

Ветер: лесен воздухисточен, брзина км/ч
Ветрови налети: 14 км/ч
Релативна влажност: 71-87%
Облачност: 82%
Атмосферски притисок: 947-948 хПа
Прегледност: 100%

денод 12:01 до 18:00Облачно +7+9 °CОблачно

северен

Ветер: лесен воздухсеверен, брзина км/ч
Ветрови налети: 11 км/ч
Релативна влажност: 67-80%
Облачност: 98%
Атмосферски притисок: 947 хПа
Прегледност: 100%

вечерод 18:01 до 00:00Облачно +4+7 °CОблачно

северен

Ветер: лесен воздухсеверен, брзина км/ч
Ветрови налети: 11 км/ч
Релативна влажност: 83-89%
Облачност: 100%
Атмосферски притисок: 948 хПа
Прегледност: 100%