Временска прогноза во градот Битола, дневната ќе биде од  +7 до +9°C -Облачно

Среда, Јануари 3, 2024

Сонцето:  Изгрејсонце 07:00, Зајдисонце 16:18.
Месечината:  Изгревање на Месечината 23:36, Заоѓање на Месечината 11:01, Месечна фаза: исчезнат Месечина исчезнат Месечина
 Геомагнетно поле: нестабилно
 Ултравиолетови индекс: 1,5 (низок)
утроод 07:00 до 12:00Многу облачно +3+7 °CМногу облачно

југоисточен

Ветер: лесен бризјугоисточен, брзина 7-11 км/ч
Ветрови налети: 25 км/ч
Релативна влажност: 72-84%
Облачност: 100%
Атмосферски притисок: 941-943 хПа
Прегледност: 100%

денод 12:01 до 18:00Облачно +7+9 °CОблачно

југозападен

Ветер: лесен бризјугозападен, брзина 7-11 км/ч
Ветрови налети: 29 км/ч
Релативна влажност: 69-77%
Облачност: 100%
Атмосферски притисок: 940-941 хПа
Прегледност: 100%

вечерод 18:01 до 00:00Облачно +5+7 °CОблачно

југоисточен

Ветер: лесен бризјугоисточен, брзина 7-11 км/ч
Ветрови налети: 25 км/ч
Релативна влажност: 79-85%
Облачност: 100%
Атмосферски притисок: 940-941 хПа
Прегледност: 100%