Временска прогноза во градот Битола, дневната ќе биде од +7 до +8°C -Облачно

Вторник, Февруари 20, 2024
Сонцето:  Изгрејсонце 06:23, Зајдисонце 17:14.
Месечината:  Изгревање на Месечината 13:04, Заоѓање на Месечината 04:22, Месечна фаза: растечка Месечина растечка Месечина
 Геомагнетно поле: тивко
 Ултравиолетови индекс: 1,4 (низок)
утроод 08:00 до 12:00Кратки дождови +3+6 °CКратки дождови

северен

Ветер: лесен бризсеверен, брзина 4-7 км/ч
Ветрови налети: 11 км/ч
Релативна влажност: 68-89%
Облачност: 98%
Атмосферски притисок: 948-949 хПа
Атмосферски врнежи: 0,3 мм
Прегледност: 28-50%

денод 12:01 до 18:00Облачно +7+8 °CОблачно

североисточен

Ветер: лесен бризсевероисточен, брзина км/ч
Ветрови налети: 14 км/ч
Релативна влажност: 57-72%
Облачност: 96%
Атмосферски притисок: 948-949 хПа
Прегледност: 39-100%

вечерод 18:01 до 00:00Облачно +3+6 °CОблачно

североисточен

Ветер: лесен бризсевероисточен, брзина 4-7 км/ч
Ветрови налети: 14 км/ч
Релативна влажност: 68-83%
Облачност: 99%
Атмосферски притисок: 949-951 хПа
Прегледност: 78-100%