Временска прогноза во градот Битола, дневната ќе биде од +7 до +11°C -Делумно облачно

Сабота, Декември 23, 2023
Сонцето:  Изгрејсонце 06:57, Зајдисонце 16:10.
Месечината:  Изгревање на Месечината 13:19, Заоѓање на Месечината 03:13, Месечна фаза: растечка Месечина растечка Месечина
 Геомагнетно поле: активно
 Ултравиолетови индекс: 1,6 (низок)
утроод 07:00 до 12:00Делумно облачно +1+8 °CДелумно облачно

јужен

Ветер: лесен бризјужен, брзина 7-11 км/ч
Ветрови налети: 32 км/ч
Релативна влажност: 69-83%
Облачност: 59%
Атмосферски притисок: 935-937 хПа
Прегледност: 100%

денод 12:01 до 18:00Делумно облачно +7+11 °CДелумно облачно

западен

Ветер: нежен бриззападен, брзина 11-14 км/ч
Ветрови налети: 36 км/ч
Релативна влажност: 56-69%
Облачност: 37%
Атмосферски притисок: 936-937 хПа
Прегледност: 100%

вечерод 18:01 до 00:00Јасно +4+7 °CЈасно

јужен

Ветер: лесен бризјужен, брзина 11 км/ч
Ветрови налети: 29 км/ч
Релативна влажност: 77-83%
Облачност: 25%
Атмосферски притисок: 937-940 хПа
Прегледност: 100%