Временска прогноза во градот Битола, дневната ќе биде од +7 до +10°C -Јасно

Петок, Декември 29, 2023
Сонцето:  Изгрејсонце 06:59, Зајдисонце 16:14.
Месечината:  Изгревање на Месечината 18:29, Заоѓање на Месечината 09:05, Месечна фаза: исчезнат Месечина исчезнат Месечина
 Геомагнетно поле: тивко
 Ултравиолетови индекс: 1,8 (низок)
утроод 06:00 до 12:00Јасно +2+9 °CЈасно

југоисточен

Ветер: лесен бризјугоисточен, брзина 4-7 км/ч
Ветрови налети: 11 км/ч
Релативна влажност: 67-85%
Облачност: 16%
Атмосферски притисок: 949 хПа
Прегледност: 100%

денод 12:01 до 18:00Јасно +7+10 °CЈасно

северен

Ветер: лесен воздухсеверен, брзина км/ч
Ветрови налети: 11 км/ч
Релативна влажност: 61-77%
Облачност: 49%
Атмосферски притисок: 948-949 хПа
Прегледност: 100%

вечерод 18:01 до 00:00Облачно +4+7 °CОблачно

северен

Ветер: лесен бризсеверен, брзина 4-7 км/ч
Ветрови налети: 11 км/ч
Релативна влажност: 80-86%
Облачност: 91%
Атмосферски притисок: 948 хПа
Прегледност: 100%