Временска прогноза во градот Битола, дневната ќе биде од +7 до +10°C -Делумно облачно

Вторник, Декември 12, 2023
Сонцето:  Изгрејсонце 06:50, Зајдисонце 16:06.
Месечината:  Изгревање на Месечината 06:24, Заоѓање на Месечината 15:20, Месечна фаза: млада Месечина млада Месечина
 Геомагнетно поле: нестабилно
 Ултравиолетови индекс: 1,6 (низок)
утроод 08:00 до 12:00Делумно облачно +2+8 °CДелумно облачно

северен

Ветер: лесен бризсеверен, брзина 4-7 км/ч
Ветрови налети: 22 км/ч
Релативна влажност: 71-83%
Облачност: 98%
Атмосферски притисок: 943-944 хПа
Прегледност: 100%

денод 12:01 до 18:00Делумно облачно +7+10 °CДелумно облачно

северозападен

Ветер: лесен воздухсеверозападен, брзина км/ч
Ветрови налети: 18 км/ч
Релативна влажност: 68-84%
Облачност: 56%
Атмосферски притисок: 943 хПа
Прегледност: 100%

вечерод 18:01 до 00:00Делумно облачно +5+7 °CДелумно облачно

источен

Ветер: лесен бризисточен, брзина 4-7 км/ч
Ветрови налети: 18 км/ч
Релативна влажност: 88-90%
Облачност: 100%
Атмосферски притисок: 943 хПа
Прегледност: 100%