Временска прогноза во градот Битола, дневната ќе биде од +6 до +8°C -Облачно

Петок, Декември 22, 2023
Сонцето:  Изгрејсонце 06:57, Зајдисонце 16:10.
Месечината:  Изгревање на Месечината 12:51, Заоѓање на Месечината 02:01, Месечна фаза: растечка Месечина растечка Месечина
 Геомагнетно поле: тивко
 Ултравиолетови индекс: 0,8 (низок)
утроод 07:00 до 12:00Многу облачно +3+7 °CМногу облачно

јужен

Ветер: лесен бризјужен, брзина км/ч
Ветрови налети: 29 км/ч
Релативна влажност: 70-87%
Облачност: 100%
Атмосферски притисок: 929 хПа
Прегледност: 81-100%

денод 12:01 до 18:00Облачно +6+8 °CОблачно

западен

Ветер: нежен бриззападен, брзина 7-14 км/ч
Ветрови налети:40 км/ч
Релативна влажност: 61-73%
Облачност: 92%
Атмосферски притисок: 928-929 хПа
Прегледност: 92-100%

вечерод 18:01 до 00:00Облачно +3+6 °CОблачно

северен

Ветер: лесен бризсеверен, брзина 4-7 км/ч
Ветрови налети: 36 км/ч
Релативна влажност: 81-88%
Облачност: 79%
Атмосферски притисок: 931-935 хПа
Атмосферски врнежи: 0,1 мм
Прегледност: 65-100%