Временска прогноза во градот Битола, дневната ќе биде од +6 до +8°C -Облачно

Вторник, Февруари 13, 2024
Сонцето:  Изгрејсонце 06:33, Зајдисонце 17:06.
Месечината:  Изгревање на Месечината 08:32, Заоѓање на Месечината 21:37, Месечна фаза: растечка Месечина растечка Месечина
 Геомагнетно поле: умерена бура
 Ултравиолетови индекс: 1,7 (низок)
утроод 08:00 до 12:00Облачно +2+7 °CОблачно

северен

Ветер: лесен бризсеверен, брзина 4-11 км/ч
Ветрови налети: 22 км/ч
Релативна влажност: 67-93%
Облачност: 63%
Атмосферски притисок: 936-939 хПа
Прегледност: 75-100%

денод 12:01 до 18:00Облачно +6+8 °CОблачно

североисточен

Ветер: лесен бризсевероисточен, брзина 7-11 км/ч
Ветрови налети: 25 км/ч
Релативна влажност: 61-70%
Облачност: 82%
Атмосферски притисок: 937-939 хПа
Атмосферски врнежи: 0,1 мм
Прегледност: 83-100%

вечерод 18:01 до 00:00Облачно +4+6 °CОблачно

североисточен

Ветер: лесен бризсевероисточен, брзина км/ч
Ветрови налети: 14 км/ч
Релативна влажност: 75-84%
Облачност: 100%
Атмосферски притисок: 940-941 хПа
Прегледност: 100%