Временска прогноза во градот Битола, дневната ќе биде од +6 до +7°C -Кратки дождови

Среда, Декември 6, 2023
Сонцето:  Изгрејсонце 06:45, Зајдисонце 16:06.
Месечината:  Изгревање на Месечината –:–, Заоѓање на Месечината 12:39, Месечна фаза: последна четвртина последна четвртина
 Геомагнетно поле: нестабилно
 Ултравиолетови индекс: 0,2 (низок)
утроод 07:00 до 12:00Кратки дождови +4+6 °CКратки дождови

североисточен

Ветер: лесен воздухсевероисточен, брзина км/ч
Ветрови налети: 14 км/ч
Релативна влажност: 89-98%
Облачност: 100%
Атмосферски притисок: 937 хПа
Атмосферски врнежи: 1,3 мм
Прегледност:5-35%

денод 12:01 до 18:00Кратки дождови +6+7 °CКратки дождови

јужен

Ветер: лесен воздухјужен, брзина км/ч
Ветрови налети: 14 км/ч
Релативна влажност: 84-89%
Облачност: 93%
Атмосферски притисок: 936-937 хПа
Атмосферски врнежи: 0,1 мм
Прегледност: 78-93%

вечерод 18:01 до 00:00Многу облачно +5+6 °CМногу облачно

северен

Ветер: лесен воздухсеверен, брзина км/ч
Ветрови налети: 14 км/ч
Релативна влажност: 89-91%
Облачност: 100%
Атмосферски притисок: 939-940 хПа
Прегледност: 88-100%