Временска прогноза во градот Битола, дневната ќе биде од +5 до +7°C -Кратки дождови

Вторник, Декември 5, 2023
Сонцето:  Изгрејсонце 06:44, Зајдисонце 16:06.
Месечината:  Изгревање на Месечината 23:48, Заоѓање на Месечината 12:20, Месечна фаза: последна четвртина последна четвртина
 Геомагнетно поле: активно
 Ултравиолетови индекс: 0,9 (низок)
утроод 07:00 до 12:00Кратки дождови +2+6 °CКратки дождови

источен

Ветер: лесен бризисточен, брзина 4-7 км/ч
Ветрови налети: 14 км/ч
Релативна влажност: 81-93%
Облачност: 100%
Атмосферски притисок: 944-945 хПа
Атмосферски врнежи: 0,1 мм
Прегледност: 72-100%

денод 12:01 до 18:00Кратки дождови +5+7 °CКратки дождови

северен

Ветер: лесен бризсеверен, брзина 4-7 км/ч
Ветрови налети: 14 км/ч
Релативна влажност: 79-91%
Облачност: 100%
Атмосферски притисок: 941-944 хПа
Атмосферски врнежи: 0,2 мм
Прегледност: 98-100%

вечерод 18:01 до 00:00Кратки дождови +4+5 °CКратки дождови

северен

Ветер: лесен воздухсеверен, брзина км/ч
Ветрови налети: 11 км/ч
Релативна влажност: 92-95%
Облачност: 100%
Атмосферски притисок: 940-941 хПа
Атмосферски врнежи: 1,4 мм
Прегледност: 32-71%