Временска прогноза во градот Битола, дневната ќе биде од +5 до +6°C -Кратки дождови

Понеделник, Јануари 8, 2024
Сонцето:  Изгрејсонце 07:00, Зајдисонце 16:23.
Месечината:  Изгревање на Месечината 04:01, Заоѓање на Месечината 13:10, Месечна фаза: исчезнат Месечина исчезнат Месечина
 Геомагнетно поле: нестабилно
 Ултравиолетови индекс: 0,9 (низок)
утроод 07:00 до 12:00Кратки дождови +4+6 °CКратки дождови

југоисточен

Ветер: лесен воздухјугоисточен, брзина км/ч
Ветрови налети: 14 км/ч
Релативна влажност: 81-94%
Облачност: 100%
Атмосферски притисок: 932-935 хПа
Атмосферски врнежи: 0,2 мм
Прегледност: 26-89%

денод 12:01 до 18:00Кратки дождови +5+6 °CКратки дождови

источен

Ветер: лесен бризисточен, брзина 4-7 км/ч
Ветрови налети: 18 км/ч
Релативна влажност: 78-92%
Облачност: 100%
Атмосферски притисок: 933-936 хПа
Атмосферски врнежи: 0,9 мм
Прегледност: 40-92%

вечерод 18:01 до 00:00Кратки дождови +2+5 °CКратки дождови

северен

Ветер: лесен бризсеверен, брзина 7-11 км/ч
Ветрови налети: 18 км/ч
Релативна влажност: 93-94%
Облачност: 100%
Атмосферски притисок: 936-939 хПа
Атмосферски врнежи: 1,5 мм
Прегледност:2-62%