Временска прогноза во градот Битола, дневната ќе биде од +5 до +6°C -Дожд

Четврток, Декември 7, 2023
Сонцето:  Изгрејсонце 06:46, Зајдисонце 16:06.
Месечината:  Изгревање на Месечината 00:49, Заоѓање на Месечината 12:58, Месечна фаза: последна четвртина последна четвртина
 Геомагнетно поле: нестабилно
 Ултравиолетови индекс: 1 (низок)
утроод 07:00 до 12:00Дожд +4+6 °CДожд

северозападен

Ветер: лесен воздухсеверозападен, брзина км/ч
Ветрови налети: 11 км/ч
Релативна влажност: 87-95%
Облачност: 100%
Атмосферски притисок: 940-941 хПа
Атмосферски врнежи:4 мм
Прегледност: 55-98%

денод 12:01 до 18:00Дожд +5+6 °CДожд

источен

Ветер: лесен бризисточен, брзина 4-11 км/ч
Ветрови налети: 22 км/ч
Релативна влажност: 84-90%
Облачност: 99%
Атмосферски притисок: 940-941 хПа
Атмосферски врнежи: 2,4 мм
Прегледност: 29-78%

вечерод 18:01 до 00:00Снег и дожд +1+4 °CСнег и дожд

северен

Ветер: нежен бризсеверен, брзина 11-14 км/ч
Ветрови налети: 29 км/ч
Релативна влажност: 92-95%
Облачност: 100%
Атмосферски притисок: 943 хПа
Атмосферски врнежи:4,3 мм
Прегледност:2%