Временска прогноза во градот Битола, дневната ќе биде од +4 до +7°C -Облачно

Понеделник, Декември 11, 2023
Сонцето:  Изгрејсонце 06:49, Зајдисонце 16:06.
Месечината:  Изгревање на Месечината 05:11, Заоѓање на Месечината 14:39, Месечна фаза: исчезнат Месечина исчезнат Месечина
 Геомагнетно поле: нестабилно
 Ултравиолетови индекс: 1,6 (низок)
утроод 08:00 до 12:00Делумно облачно -1+5 °CДелумно облачно

северен

Ветер: лесен воздухсеверен, брзина км/ч
Ветрови налети: 11 км/ч
Релативна влажност: 85-96%
Облачност: 64%
Атмосферски притисок: 944-945 хПа
Прегледност:2-100%

денод 12:01 до 18:00Облачно +4+7 °CОблачно

јужен

Ветер: лесен воздухјужен, брзина км/ч
Ветрови налети: 14 км/ч
Релативна влажност: 79-86%
Облачност: 100%
Атмосферски притисок: 943-944 хПа
Прегледност: 100%

вечерод 18:01 до 00:00Облачно +3+4 °CОблачно

источен

Ветер: лесен бризисточен, брзина км/ч
Ветрови налети: 22 км/ч
Релативна влажност: 80-87%
Облачност: 100%
Атмосферски притисок: 943-944 хПа
Прегледност: 100%