Временска прогноза во градот Битола, дневната ќе биде од +4 до +7°C -Облачно

Среда, Декември 20, 2023
Сонцето:  Изгрејсонце 06:56, Зајдисонце 16:09.
Месечината:  Изгревање на Месечината 12:03, Заоѓање на Месечината –:–, Месечна фаза: прва четвртина прва четвртина
 Геомагнетно поле: активно
 Ултравиолетови индекс: 1,7 (низок)
утроод 07:00 до 12:00Делумно облачно 0+6 °CДелумно облачно

западен

Ветер: лесен бриззападен, брзина 4-7 км/ч
Релативна влажност: 81-90%
Облачност: 36%
Атмосферски притисок: 941-944 хПа
Прегледност: 100%

денод 12:01 до 18:00Облачно +4+7 °CОблачно

западен

Ветер: лесен воздухзападен, брзина км/ч
Ветрови налети: 11 км/ч
Релативна влажност: 76-86%
Облачност: 100%
Атмосферски притисок: 939-941 хПа
Прегледност: 100%

вечерод 18:01 до 00:00Променливо облачно +2+4 °CПроменливо облачно

северозападен

Ветер: лесен воздухсеверозападен, брзина км/ч
Ветрови налети: км/ч
Релативна влажност: 87-96%
Облачност: 77%
Атмосферски притисок: 939 хПа
Прегледност: 100%