Временска прогноза во градот Битола, дневната ќе биде од +4 до +6°C -Многу облачно

Понеделник, Јануари 15, 2024
Сонцето:  Изгрејсонце 06:58, Зајдисонце 16:31.
Месечината:  Изгревање на Месечината 09:43, Заоѓање на Месечината 21:26, Месечна фаза: растечка Месечина растечка Месечина
 Геомагнетно поле: тивко
 Ултравиолетови индекс: 1,6 (низок)
утроод 08:00 до 12:00Многу облачно -1+4 °CМногу облачно

источен

Ветер: лесен бризисточен, брзина км/ч
Ветрови налети: 22 км/ч
Релативна влажност: 74-85%
Облачност: 100%
Атмосферски притисок: 936-937 хПа
Прегледност: 64-100%

денод 12:01 до 18:00Многу облачно +4+6 °CМногу облачно

јужен

Ветер: лесен бризјужен, брзина 7-11 км/ч
Ветрови налети: 22 км/ч
Релативна влажност: 75-86%
Облачност: 100%
Атмосферски притисок: 933-935 хПа
Прегледност: 66-100%

вечерод 18:01 до 00:00Кратки дождови +2+4 °CКратки дождови

северен

Ветер: лесен бризсеверен, брзина км/ч
Ветрови налети: 22 км/ч
Релативна влажност: 87-93%
Облачност: 100%
Атмосферски притисок: 932-933 хПа
Атмосферски врнежи: 0,1 мм
Прегледност: 35-82%