Временска прогноза во градот Битола, дневната ќе биде од +4 до +6°C -Дожд

Вторник, Ноември 28, 2023
Сонцето:  Изгрејсонце 06:37, Зајдисонце 16:08.
Месечината:  Изгревање на Месечината 16:42, Заоѓање на Месечината 07:52, Месечна фаза: исчезнат Месечина исчезнат Месечина
 Геомагнетно поле: тивко
 Ултравиолетови индекс: 0,6 (низок)
утроод 07:00 до 12:00Дожд +2+3 °CДожд

јужен

Ветер: лесен бризјужен, брзина 11 км/ч
Ветрови налети: 29 км/ч
Релативна влажност: 88-94%
Облачност: 100%
Атмосферски притисок: 929-935 хПа
Атмосферски врнежи: 2,1 мм
Прегледност:2-75%

денод 12:01 до 18:00Дожд +4+6 °CДожд

јужен

Ветер: нежен бризјужен, брзина 11-14 км/ч
Ветрови налети:43 км/ч
Релативна влажност: 81-93%
Облачност: 100%
Атмосферски притисок: 924-928 хПа
Атмосферски врнежи:4 мм
Прегледност:2-27%

вечерод 18:01 до 00:00Кратки дождови +6+7 °CКратки дождови

југозападен

Ветер: нежен бризјугозападен, брзина 11-14 км/ч
Ветрови налети:47 км/ч
Релативна влажност: 73-80%
Облачност: 61%
Атмосферски притисок: 925-927 хПа
Атмосферски врнежи: 0,6 мм
Прегледност: 8-69%