Временска прогноза во градот Битола, дневната ќе биде од +4 до +10 °C -Снег и дожд

Сабота, Ноември 25, 2023
Сонцето:  Изгрејсонце 06:34, Зајдисонце 16:10.
Месечината:  Изгревање на Месечината 14:49, Заоѓање на Месечината 04:13, Месечна фаза: растечка Месечина растечка Месечина
 Геомагнетно поле: активно
 Ултравиолетови индекс: 1,7 (низок)
утроод 08:00 до 12:00Кратки дождови +8+10 °CКратки дождови

јужен

Ветер: нежен бризјужен, брзина 7-14 км/ч
Ветрови налети: 29 км/ч
Релативна влажност: 75-86%
Облачност: 100%
Атмосферски притисок: 917-920 хПа
Атмосферски врнежи: 1,4 мм
Прегледност: 53-81%

денод 12:01 до 18:00Снег и дожд +4+10 °CСнег и дожд

североисточен

Ветер: умерен бризсевероисточен, брзина 7-22 км/ч
Ветрови налети:50 км/ч
Релативна влажност: 75-96%
Облачност: 100%
Атмосферски притисок: 913-916 хПа
Атмосферски врнежи:13,7 мм
Прегледност:2-95%

вечерод 18:01 до 00:00Снег -2+3 °CСнег

северен

Ветер: нежен бризсеверен, брзина 14-18 км/ч
Ветрови налети:47 км/ч
Релативна влажност: 90-98%
Облачност: 100%
Атмосферски притисок: 916-919 хПа
Атмосферски врнежи:12 мм
Прегледност:2-10%