Временска прогноза во градот Битола, дневната ќе биде од +3 до +7°C -Облачно

Недела, Декември 31, 2023
Сонцето:  Изгрејсонце 06:59, Зајдисонце 16:16.
Месечината:  Изгревање на Месечината 20:36, Заоѓање на Месечината 10:01, Месечна фаза: исчезнат Месечина исчезнат Месечина
 Геомагнетно поле: нестабилно
 Ултравиолетови индекс: 1,2 (низок)
ноќод 00:01 до 06:00Многу облачно +3+4 °CМногу облачно

источен

Ветер: лесен воздухисточен, брзина км/ч
Ветрови налети: 11 км/ч
Релативна влажност: 87-89%
Облачност: 100%
Атмосферски притисок: 947-948 хПа
Прегледност: 100%

утроод 06:01 до 12:00Облачно +3+7 °CОблачно

јужен

Ветер: лесен воздухјужен, брзина км/ч
Ветрови налети: 11 км/ч
Релативна влажност: 82-89%
Облачност: 100%
Атмосферски притисок: 947-948 хПа
Прегледност: 100%

денод 12:01 до 18:00Облачно +7+9 °CОблачно

југозападен

Ветер: лесен воздухјугозападен, брзина км/ч
Ветрови налети: 11 км/ч
Релативна влажност: 74-82%
Облачност: 100%
Атмосферски притисок: 945-947 хПа
Прегледност: 100%

вечерод 18:01 до 00:00Облачно +5+7 °CОблачно

северен

Ветер: лесен бризсеверен, брзина 4-7 км/ч
Ветрови налети: 11 км/ч
Релативна влажност: 82-86%
Облачност: 100%
Атмосферски притисок: 945 хПа
Прегледност: 100%