Временска прогноза во градот Битола, дневната ќе биде од +3 до +6°C со Кратки дождови

Недела, Декември 10, 2023
Сонцето:  Изгрејсонце 06:48, Зајдисонце 16:06.
Месечината:  Изгревање на Месечината 04:01, Заоѓање на Месечината 14:06, Месечна фаза: исчезнат Месечина исчезнат Месечина
 Геомагнетно поле: тивко
 Ултравиолетови индекс: 1,4 (низок)
утроод 07:00 до 12:00Делумно облачно -1+5 °CДелумно облачно

јужен

Ветер: лесен бризјужен, брзина 4-7 км/ч
Ветрови налети: 14 км/ч
Релативна влажност: 70-84%
Облачност: 100%
Атмосферски притисок: 943 хПа
Прегледност: 100%

денод 12:01 до 18:00Кратки дождови +3+6 °CКратки дождови

источен

Ветер: лесен бризисточен, брзина 4-7 км/ч
Ветрови налети: 14 км/ч
Релативна влажност: 67-90%
Облачност: 100%
Атмосферски притисок: 941-943 хПа
Атмосферски врнежи: 0,9 мм
Прегледност: 60-100%

вечерод 18:01 до 00:00Снег и дожд +1+3 °CСнег и дожд

северен

Ветер: лесен бризсеверен, брзина 4-7 км/ч
Ветрови налети: 11 км/ч
Релативна влажност: 92-94%
Облачност: 99%
Атмосферски притисок: 943-944 хПа
Атмосферски врнежи: 0,4 мм
Прегледност: 47-100%