Временска прогноза во градот Битола, дневната ќе биде од +3 до +6°C -Облачно

Вторник, Јануари 16, 2024
Сонцето:  Изгрејсонце 06:57, Зајдисонце 16:32.
Месечината:  Изгревање на Месечината 10:07, Заоѓање на Месечината 22:40, Месечна фаза: растечка Месечина растечка Месечина
 Геомагнетно поле: нестабилно
 Ултравиолетови индекс: 0,8 (низок)
утроод 07:00 до 12:00Облачно +3+6 °CОблачно

источен

Ветер: лесен бризисточен, брзина 4-11 км/ч
Ветрови налети: 29 км/ч
Релативна влажност: 74-91%
Облачност: 86%
Атмосферски притисок: 932-937 хПа
Прегледност: 47-100%

денод 12:01 до 18:00Облачно +3+6 °CОблачно

североисточен

Ветер: нежен бризсевероисточен, брзина 7-14 км/ч
Ветрови налети: 36 км/ч
Релативна влажност: 65-72%
Облачност: 100%
Атмосферски притисок: 937-941 хПа
Прегледност: 45-71%

вечерод 18:01 до 00:00Облачно +1+3 °CОблачно

североисточен

Ветер: лесен воздухсевероисточен, брзина км/ч
Ветрови налети: 14 км/ч
Релативна влажност: 78-89%
Облачност: 100%
Атмосферски притисок: 941-943 хПа
Прегледност: 46-100%