Временска прогноза во градот Битола, дневната ќе биде од +3 до +6°C -Јасно

Понеделник, Декември 18, 2023
Сонцето:  Изгрејсонце 06:54, Зајдисонце 16:08.
Месечината:  Изгревање на Месечината 11:15, Заоѓање на Месечината 22:24, Месечна фаза: растечка Месечина растечка Месечина
 Геомагнетно поле: мала бура
 Ултравиолетови индекс: 1,9 (низок)
утроод 07:00 до 12:00Јасно -3+4 °CЈасно

североисточен

Ветер: лесен воздухсевероисточен, брзина км/ч
Ветрови налети: 14 км/ч
Релативна влажност: 63-77%
Облачност: 13%
Атмосферски притисок: 960 хПа
Прегледност: 100%

денод 12:01 до 18:00Јасно +3+6 °CЈасно

североисточен

Ветер: лесен бризсевероисточен, брзина 4-7 км/ч
Ветрови налети: 14 км/ч
Релативна влажност: 64-75%
Облачност: 0%
Атмосферски притисок: 957-959 хПа
Прегледност: 100%

вечерод 18:01 до 00:00Јасно +1+3 °CЈасно

североисточен

Ветер: лесен воздухсевероисточен, брзина км/ч
Ветрови налети: 11 км/ч
Релативна влажност: 74-79%
Облачност: 0%
Атмосферски притисок: 956-957 хПа
Прегледност: 100%