Временска прогноза во градот Битола, дневната ќе биде од +3 до +6°C -Јасно

Четврток, Декември 21, 2023
Сонцето:  Изгрејсонце 06:56, Зајдисонце 16:09.
Месечината:  Изгревање на Месечината 12:26, Заоѓање на Месечината 00:49, Месечна фаза: растечка Месечина растечка Месечина
 Геомагнетно поле: нестабилно
 Ултравиолетови индекс: 1,4 (низок)
утроод 07:00 до 12:00Облачно -1+5 °CОблачно

северен

Ветер: лесен бризсеверен, брзина км/ч
Ветрови налети: 18 км/ч
Релативна влажност: 75-95%
Облачност: 91%
Атмосферски притисок: 937-939 хПа
Прегледност: 37-100%

денод 12:01 до 18:00Јасно +3+6 °CЈасно

североисточен

Ветер: лесен бризсевероисточен, брзина 4-7 км/ч
Ветрови налети: 22 км/ч
Релативна влажност: 68-84%
Облачност: 65%
Атмосферски притисок: 936-937 хПа
Прегледност: 100%

вечерод 18:01 до 00:00Делумно облачно +1+3 °CДелумно облачно

североисточен

Ветер: лесен бризсевероисточен, брзина 4-7 км/ч
Ветрови налети: 18 км/ч
Релативна влажност: 86-88%
Облачност: 20%
Атмосферски притисок: 933-936 хПа
Прегледност: 100%