Временска прогноза во градот Битола, дневната ќе биде од -3 до -1°C -Снег

Сабота, Јануари 20, 2024
Сонцето:  Изгрејсонце 06:55, Зајдисонце 16:36.
Месечината:  Изгревање на Месечината 11:53, Заоѓање на Месечината 02:17, Месечна фаза: растечка Месечина растечка Месечина
 Геомагнетно поле: нестабилно
 Ултравиолетови индекс: 0,4 (низок)
утроод 07:00 до 12:00Снег -1+5 °CСнег

северен

Ветер: нежен бризсеверен, брзина 14-18 км/ч
Ветрови налети: 36 км/ч
Релативна влажност: 82-94%
Облачност: 100%
Атмосферски притисок: 941-945 хПа
Атмосферски врнежи: 2,8 мм
Прегледност:2-94%

денод 12:01 до 18:00Снег -3-1 °CСнег

северен

Ветер: нежен бризсеверен, брзина 14 км/ч
Ветрови налети: 25 км/ч
Релативна влажност: 93-95%
Облачност: 100%
Атмосферски притисок: 945-947 хПа
Атмосферски врнежи:5 мм
Прегледност:2%

вечерод 18:01 до 00:00Снег -4 °CСнег

северен

Ветер: нежен бризсеверен, брзина 11-14 км/ч
Ветрови налети: 22 км/ч
Релативна влажност: 94-95%
Облачност: 100%
Атмосферски притисок: 947-949 хПа
Атмосферски врнежи:4,6 мм
Прегледност:2%