Временска прогноза во градот Битола, дневната ќе биде од +2 до +4°C -Јасно

Сабота, Декември 9, 2023
Сонцето:  Изгрејсонце 06:48, Зајдисонце 16:06.
Месечината:  Изгревање на Месечината 02:54, Заоѓање на Месечината 13:40, Месечна фаза: исчезнат Месечина исчезнат Месечина
 Геомагнетно поле: тивко
 Ултравиолетови индекс: 1,6 (низок)
утроод 07:00 до 12:00Јасно -3+2 °CЈасно

североисточен

Ветер: лесен воздухсевероисточен, брзина км/ч
Ветрови налети: 14 км/ч
Релативна влажност: 73-95%
Облачност: 16%
Атмосферски притисок: 944-945 хПа
Прегледност: 96-100%

денод 12:01 до 18:00Јасно +2+4 °CЈасно

северен

Ветер: лесен воздухсеверен, брзина км/ч
Ветрови налети: 11 км/ч
Релативна влажност: 68-74%
Облачност: 55%
Атмосферски притисок: 943-944 хПа
Прегледност: 100%

вечерод 18:01 до 00:00Многу облачно +1 °CМногу облачно

југозападен

Ветер: лесен воздухјугозападен, брзина км/ч
Ветрови налети: 11 км/ч
Релативна влажност: 76-84%
Облачност: 100%
Атмосферски притисок: 944 хПа
Прегледност: 100%