Временска прогноза во градот Битола, дневната ќе биде од +2 до +4°C -Јасно

Недела, Јануари 14, 2024
Сонцето:  Изгрејсонце 06:58, Зајдисонце 16:29.
Месечината:  Изгревање на Месечината 09:16, Заоѓање на Месечината 20:10, Месечна фаза: растечка Месечина растечка Месечина
 Геомагнетно поле: нестабилно
 Ултравиолетови индекс: 1,8 (низок)
утроод 07:00 до 12:00Јасно -5+2 °CЈасно

југоисточен

Ветер: лесен бризјугоисточен, брзина 4-7 км/ч
Ветрови налети: 18 км/ч
Релативна влажност: 55-77%
Облачност: 0%
Атмосферски притисок: 941-943 хПа
Прегледност: 100%

денод 12:01 до 18:00Јасно +2+4 °CЈасно

јужен

Ветер: лесен бризјужен, брзина км/ч
Ветрови налети: 25 км/ч
Релативна влажност: 45-65%
Облачност: 0%
Атмосферски притисок: 940-941 хПа
Прегледност: 100%

вечерод 18:01 до 00:00Јасно -1+1 °CЈасно

југоисточен

Ветер: лесен бризјугоисточен, брзина км/ч
Ветрови налети: 22 км/ч
Релативна влажност: 69-79%
Облачност: 79%
Атмосферски притисок: 940-941 хПа
Прегледност: 100%