Временска прогноза во градот Битола, дневната ќе биде од -2 до +1°C -Јасно

Петок, Јануари 12, 2024
Сонцето:  Изгрејсонце 06:59, Зајдисонце 16:27.
Месечината:  Изгревање на Месечината 08:07, Заоѓање на Месечината 17:29, Месечна фаза: растечка Месечина растечка Месечина
 Геомагнетно поле: тивко
 Ултравиолетови индекс: 1,7 (низок)
утроод 07:00 до 12:00Променливо облачно -40 °CПроменливо облачно

северен

Ветер: лесен бризсеверен, брзина 7-11 км/ч
Ветрови налети: 25 км/ч
Релативна влажност: 56-88%
Облачност: 100%
Атмосферски притисок: 943-944 хПа
Прегледност: 100%

денод 12:01 до 18:00Јасно -2+1 °CЈасно

североисточен

Ветер: лесен бризсевероисточен, брзина 7-11 км/ч
Ветрови налети: 29 км/ч
Релативна влажност: 51-69%
Облачност: 14%
Атмосферски притисок: 943-945 хПа
Прегледност: 100%

вечерод 18:01 до 00:00Делумно облачно -4-2 °CДелумно облачно

североисточен

Ветер: лесен бризсевероисточен, брзина км/ч
Ветрови налети: 18 км/ч
Релативна влажност: 72-80%
Облачност: 15%
Атмосферски притисок: 945-947 хПа
Прегледност: 100%