Временска прогноза во градот Битола, дневната ќе биде од -2 до 0°C -Мал снег

Вторник, Јануари 9, 2024
Сонцето:  Изгрејсонце 06:59, Зајдисонце 16:24.
Месечината:  Изгревање на Месечината 05:12, Заоѓање на Месечината 13:58, Месечна фаза: исчезнат Месечина исчезнат Месечина
 Геомагнетно поле: тивко
 Ултравиолетови индекс: 1,1 (низок)
утроод 07:00 до 12:00Мал снег -10 °CМал снег

северен

Ветер: нежен бризсеверен, брзина 11-14 км/ч
Ветрови налети: 29 км/ч
Релативна влажност: 87-93%
Облачност: 100%
Атмосферски притисок: 941-944 хПа
Атмосферски врнежи: 0,5 мм
Прегледност:3-18%

денод 12:01 до 18:00Мал снег -20 °CМал снег

северен

Ветер: лесен бризсеверен, брзина 7-11 км/ч
Ветрови налети: 29 км/ч
Релативна влажност: 77-88%
Облачност: 100%
Атмосферски притисок: 944-947 хПа
Атмосферски врнежи: 0,8 мм
Прегледност: 38-90%

вечерод 18:01 до 00:00Облачно -3-2 °CОблачно

североисточен

Ветер: лесен бризсевероисточен, брзина км/ч
Ветрови налети: 14 км/ч
Релативна влажност: 82-83%
Облачност: 98%
Атмосферски притисок: 948-949 хПа
Прегледност: 50-68%