Временска прогноза во градот Битола, дневната ќе биде од +14 до +17 °C -Делумно облачно

Сабота, Декември 2, 2023
Сонцето:  Изгрејсонце 06:41, Зајдисонце 16:07.
Месечината:  Изгревање на Месечината 20:43, Заоѓање на Месечината 11:07, Месечна фаза: исчезнат Месечина исчезнат Месечина
 Геомагнетно поле: умерена бура
 Ултравиолетови индекс: 1,9 (низок)
утроод 07:00 до 12:00Делумно облачно +9+16 °CДелумно облачно

јужен

Ветер: нежен бризјужен, брзина 14-18 км/ч
Ветрови налети:47 км/ч
Релативна влажност: 46-80%
Облачност: 95%
Атмосферски притисок: 939-940 хПа
Прегледност: 100%

денод 12:01 до 18:00Делумно облачно +14+17 °CДелумно облачно

јужен

Ветер: нежен бризјужен, брзина 14-18 км/ч
Ветрови налети:50 км/ч
Релативна влажност: 40-48%
Облачност: 100%
Атмосферски притисок: 937-939 хПа
Прегледност: 100%

вечерод 18:01 до 00:00Делумно облачно +11+13 °CДелумно облачно

јужен

Ветер: нежен бризјужен, брзина 11-14 км/ч
Ветрови налети:40 км/ч
Релативна влажност: 50-68%
Облачност: 100%
Атмосферски притисок: 937 хПа
Прегледност: 100%