Временска прогноза во градот Битолa, дневната ќе биде од +13 до +16°C -Облачно

Петок, Декември 1, 2023
Сонцето:  Изгрејсонце 06:40, Зајдисонце 16:07.
Месечината:  Изгревање на Месечината 19:38, Заоѓање на Месечината 10:33, Месечна фаза: исчезнат Месечина исчезнат Месечина
 Геомагнетно поле: силна бура
 Ултравиолетови индекс: 2 (низок)
утроод 07:00 до 12:00Облачно +8+14 °CОблачно

југоисточен

Ветер: лесен бризјугоисточен, брзина 11 км/ч
Ветрови налети: 29 км/ч
Релативна влажност: 69-89%
Облачност: 100%
Атмосферски притисок: 943-944 хПа
Прегледност: 100%

денод 12:01 до 18:00Облачно +13+16 °CОблачно

јужен

Ветер: нежен бризјужен, брзина 14 км/ч
Ветрови налети:43 км/ч
Релативна влажност: 58-71%
Облачност: 99%
Атмосферски притисок: 943-944 хПа
Прегледност: 100%

вечерод 18:01 до 00:00Облачно +10+12 °CОблачно

јужен

Ветер: лесен бризјужен, брзина 11 км/ч
Ветрови налети: 36 км/ч
Релативна влажност: 72-78%
Облачност: 100%
Атмосферски притисок: 941-943 хПа
Прегледност: 100%