Временска прогноза во градот Битола,  дневната ќе биде од +12 до +16°C -Облачно

Четврток, Декември 14, 2023
Сонцето:  Изгрејсонце 06:52, Зајдисонце 16:07.
Месечината:  Изгревање на Месечината 08:38, Заоѓање на Месечината 17:19, Месечна фаза: растечка Месечина растечка Месечина
 Геомагнетно поле: тивко
 Ултравиолетови индекс: 1,6 (низок)
утроод 07:00 до 12:00Делумно облачно +8+14 °CДелумно облачно

јужен

Ветер: лесен бризјужен, брзина 11 км/ч
Ветрови налети: 32 км/ч
Релативна влажност: 63-76%
Облачност: 99%
Атмосферски притисок: 935-936 хПа
Прегледност: 100%

денод 12:01 до 18:00Многу облачно +12+16 °CМногу облачно

јужен

Ветер: лесен бризјужен, брзина 11 км/ч
Ветрови налети: 36 км/ч
Релативна влажност: 60-76%
Облачност: 100%
Атмосферски притисок: 935-936 хПа
Прегледност: 100%

вечерод 18:01 до 00:00Кратки дождови +9+12 °CКратки дождови

северен

Ветер: лесен бризсеверен, брзина 4-11 км/ч
Ветрови налети: 32 км/ч
Релативна влажност: 78-88%
Облачност: 100%
Атмосферски притисок: 936-939 хПа
Атмосферски врнежи: 1,3 мм
Прегледност: 96-100%