Временска прогноза во градот Битола, дневната ќе биде од +12 до +14°C -Јасно

Петок, Февруари 9, 2024
Сонцето:  Изгрејсонце 06:38, Зајдисонце 17:01.
Месечината:  Изгревање на Месечината 06:38, Заоѓање на Месечината 16:21, Месечна фаза: млада Месечина млада Месечина
 Геомагнетно поле: активно
 Ултравиолетови индекс: 2,7 (низок)
утроод 07:00 до 12:00Јасно +3+11 °CЈасно

југоисточен

Ветер: лесен бризјугоисточен, брзина км/ч
Ветрови налети: 22 км/ч
Релативна влажност: 51-82%
Облачност: 0%
Атмосферски притисок: 940-941 хПа
Прегледност: 100%

денод 12:01 до 18:00Јасно +12+14 °CЈасно

југозападен

Ветер: лесен бризјугозападен, брзина 7-11 км/ч
Ветрови налети: 25 км/ч
Релативна влажност: 43-52%
Облачност: 89%
Атмосферски притисок: 939-940 хПа
Прегледност: 100%

вечерод 18:01 до 00:00Јасно +7+11 °CЈасно

јужен

Ветер: лесен бризјужен, брзина 7-11 км/ч
Ветрови налети: 18 км/ч
Релативна влажност: 57-71%
Облачност: 71%
Атмосферски притисок: 939 хПа
Прегледност: 100%