Временска прогноза во градот Битола, дневната ќе биде од +11 до +14°C -Кратки дождови

Петок, Ноември 24, 2023
Сонцето:  Изгрејсонце 06:32, Зајдисонце 16:10.
Месечината:  Изгревање на Месечината 14:23, Заоѓање на Месечината 02:59, Месечна фаза: растечка Месечина растечка Месечина
 Геомагнетно поле: тивко
 Ултравиолетови индекс: 1,9 (низок)
утроод 07:00 до 12:00Делумно облачно +6+12 °CДелумно облачно

југоисточен

Ветер: лесен бризјугоисточен, брзина км/ч
Ветрови налети: 22 км/ч
Релативна влажност: 84-97%
Облачност: 50%
Атмосферски притисок: 936-939 хПа
Прегледност: 92-100%

денод 12:01 до 18:00Кратки дождови +11+14 °CКратки дождови

јужен

Ветер: лесен бризјужен, брзина 7-11 км/ч
Ветрови налети: 22 км/ч
Релативна влажност: 73-81%
Облачност: 100%
Атмосферски притисок: 931-935 хПа
Атмосферски врнежи: 0,1 мм
Прегледност: 97-100%

вечерод 18:01 до 00:00Кратки дождови +9+11 °CКратки дождови

јужен

Ветер: нежен бризјужен, брзина 11-14 км/ч
Ветрови налети: 29 км/ч
Релативна влажност: 79-82%
Облачност: 100%
Атмосферски притисок: 927-931 хПа
Атмосферски врнежи: 0,2 мм
Прегледност: 100%