Временска прогноза во градот Битола, дневната ќе биде од +11 до +14°C -Кратки дождови

Четврток, Јануари 18, 2024
Сонцето:  Изгрејсонце 06:56, Зајдисонце 16:34.
Месечината:  Изгревање на Месечината 10:55, Заоѓање на Месечината –:–, Месечна фаза: прва четвртина прва четвртина
 Геомагнетно поле: тивко
 Ултравиолетови индекс: 1,7 (низок)
утроод 07:00 до 12:00Кратки дождови +8+13 °CКратки дождови

јужен

Ветер: нежен бризјужен, брзина 11-18 км/ч
Ветрови налети:54 км/ч
Релативна влажност: 61-89%
Облачност: 98%
Атмосферски притисок: 936-937 хПа
Атмосферски врнежи: 0,5 мм
Прегледност: 68-100%

денод 12:01 до 18:00Кратки дождови +11+14 °CКратки дождови

југозападен

Ветер: умерен бризјугозападен, брзина 14-25 км/ч
Ветрови налети:65 км/ч
Релативна влажност: 53-65%
Облачност: 100%
Атмосферски притисок: 935 хПа
Атмосферски врнежи: 1 мм
Прегледност: 73-100%

вечерод 18:01 до 00:00Кратки дождови +8+11 °CКратки дождови

југозападен

Ветер: нежен бризјугозападен, брзина 11-14 км/ч
Ветрови налети:47 км/ч
Релативна влажност: 69-79%
Облачност: 100%
Атмосферски притисок: 935-936 хПа
Атмосферски врнежи: 0,8 мм
Прегледност: 72-100%