Временска прогноза во градот Битола, дневната ќе биде од +10 до +13°C -Облачно

Среда, Декември 13, 2023
Сонцето:  Изгрејсонце 06:51, Зајдисонце 16:07.
Месечината:  Изгревање на Месечината 07:34, Заоѓање на Месечината 16:14, Месечна фаза: млада Месечина млада Месечина
 Геомагнетно поле: активно
 Ултравиолетови индекс: 1,5 (низок)
утроод 07:00 до 12:00Многу облачно +5+11 °CМногу облачно

југоисточен

Ветер: лесен бризјугоисточен, брзина 7-11 км/ч
Ветрови налети: 18 км/ч
Релативна влажност: 78-93%
Облачност: 100%
Атмосферски притисок: 940-941 хПа
Прегледност: 76-100%

денод 12:01 до 18:00Облачно +10+13 °CОблачно

јужен

Ветер: лесен бризјужен, брзина 11 км/ч
Ветрови налети: 29 км/ч
Релативна влажност: 65-75%
Облачност: 100%
Атмосферски притисок: 937-940 хПа
Прегледност: 100%

вечерод 18:01 до 00:00Јасно +8+10 °CЈасно

јужен

Ветер: нежен бризјужен, брзина 11-14 км/ч
Ветрови налети: 25 км/ч
Релативна влажност: 78-80%
Облачност: 17%
Атмосферски притисок: 936-937 хПа
Прегледност: 100%