Временска прогноза во градот Битола, дневната ќе биде од +10 до +13°C -Кратки дождови

Недела, Декември 3, 2023
Сонцето:  Изгрејсонце 06:42, Зајдисонце 16:07.
Месечината:  Изгревање на Месечината 21:46, Заоѓање на Месечината 11:36, Месечна фаза: исчезнат Месечина исчезнат Месечина
 Геомагнетно поле: нестабилно
 Ултравиолетови индекс: 1 (низок)
утроод 07:00 до 12:00Кратки дождови +10+12 °CКратки дождови

североисточен

Ветер: лесен бризсевероисточен, брзина км/ч
Ветрови налети: 25 км/ч
Релативна влажност: 74-79%
Облачност: 99%
Атмосферски притисок: 937-940 хПа
Атмосферски врнежи: 0,3 мм
Прегледност: 75-100%

денод 12:01 до 18:00Кратки дождови +10+13 °CКратки дождови

северен

Ветер: лесен бризсеверен, брзина 4-7 км/ч
Ветрови налети: 22 км/ч
Релативна влажност: 64-77%
Облачност: 99%
Атмосферски притисок: 940-941 хПа
Атмосферски врнежи: 1,2 мм
Прегледност: 63-80%

вечерод 18:01 до 00:00Многу облачно +5+10 °CМногу облачно

северен

Ветер: лесен бризсеверен, брзина 4-11 км/ч
Ветрови налети: 25 км/ч
Релативна влажност: 69-80%
Облачност: 100%
Атмосферски притисок: 943-945 хПа
Прегледност: 54-97%